İç savaşın 8 yılı aşkın bir süredir bitmek bilmediği Suriye'de gündem ABD askerinin çekilmesi ve sonrasında oluşacak durum... Trump'ın "Askerlerimizi Suriye'den çekiyoruz" açıklamasını yaptıktan sonra başta Türkiye olmak üzere birçok ülke gelişmeyle ilgili açıklama yaptı ve adımlar attı.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya'ya ziyarete gidiyor... ABD ve Rusya ile yoğun telefon trafiği gerçekleştiren Ankara, bölgede huzur ve düzeni sağlamak için birçok adım atmıştı. Bu kapsamda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek Erdoğan'ın günübirlik temasında Suriye konusu masaya yatırılacak.

2019'da ilk kez bir araya gelecek iki ismin gündeminde ABD'nin Suriye'den çekilme kararı, güvenli bölge konusu ve İdlib'deki son durum olacak. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada iki ülke arasındaki ilişkinin de görüşüleceği belirtildi.


erdogan-aa21_7267713


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12.35'te Rusya'nın başkenti Moskova'ya hareket etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile beraberinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Moskova'ya gitti.