Amerikan Axios haber sitesinde yer alan bilgilere göre, Erdoğan'ın Trump ile gerçekleştirdiği ikili görüşmeler sırasında ortaya çıkan video ile ilgili Amerikalılar 'gerçeksüstü' ve 'doğrudan propaganda' yorumlarından bulundu.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Mektubu iade ettim tepkileri olmadı" desc="Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesini değerlendirdi. Erdoğan kamuoyunda büyük tepki çeken ABD Başkanı Trump'ın kendisine hitaben yazdığı mektubu iade ettiğini ve Trump'ın tepkisinin olmadığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/14/iecrop/erdogan_trump-aa_16_9_1573738482.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/trump-gorusmesinden-sonra-erdogandan-aciklamalar-5451313/"]

VİDEO IPAD'DEN İZLETİLDİ

Toplantıda bulunan Cumhuriyetçi Parti'ye yakın dört kaynağa dayandırılan haberde, Erdoğan'ın Ipad cihazdan Oval Ofis'te bulunanlara YPG ve PKK'nın yaptıklarını aktaran bir video izlettiği belirtildi.

CNN'in de manşetine taşıdğı video ile ilgili yorumlarda bulunan senatörlerin Oval Ofis'te izlenen videoyu ikna edici bulmadığı ifade edildi. Haberde Erdoğan ve Graham arasında Suriye'deki operasyonlarla ilgili ateşli bir tartışma da yaşandığı öne sürüldü.

[old_news_related_template title="Senatör Graham, Erdoğan görüşmesinin detaylarını anlattı!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın yaptığı ikili görüşmeler sırasında Oval Ofis'teki 'senatörler toplantısına' katılan Cumhuriyetçi Lindsey Graham, S400'ler ve güvenli bölge hakkında ABD ile Türkiye anlaşamazsa Senato'ya yaptırım tasarısı getireceklerini söyledi. Graham, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'IŞİD’i yenilgiye uğratanların kendileri olduğunu' söylediğinde itiraz ettim. IŞİD’i yenilgiye uğratanlar onlar değil, SDG ve büyük ölçüde Kürtlerdi. 'Ona hiç kimsenin yapamadığını yapıp Kongreyi biraraya getirdiniz' dedim' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/14/iecrop/oval-ofis_16_9_1573754749.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/erdoganla-gorusen-graham-isidi-yenilgiye-ugrattik-dedi-itiraz-ettim-5451808/"]