Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD/YPG terör örgütüne karşı düzenlenen Barış Pınarı Harekâtı hem karada hem de havada gerçekleştirilen operasyonlarla devam ediyor.

[caption id="attachment_5385667" align="alignnone" width="1200"] Suriye'ye ait uçak YK-ATD adıyla kayıtlı.[/caption]

TSK'nın operasyonları devam ederken bölgede ilginç bir gelişme yaşandı. Genellikle uluslararası sivil havacılığı gözlemlemek için kullanılan uçuş radar sistemine, Şam'dan havalandığı düşünülen ve terör örgütünün kontrolünde bulunan Kamışlı'ya inen bir uçak takıldı. Uçağın Türkiye saatiyle 17:00 sularında Kamışlı'ya indiği sınıra yakın bölgede yaşayanlar tarafından da canlı olarak görülebildi.

MERKEZ TERÖRİSTLERİN, HAVAALANI İSE ESAD KONTROLÜNDE

Kamışlı kent merkezinin terör örgütü PYD/YPG'nin kontrolünde olduğu biliniyor. Geçtiğimiz 4 gün içerisinde bölgeden Mardin'in Nusaybin ilçesine 10'dan fazla roket atışı yapılmıştı. Kamışlı Havaalanı'nda ise Esad rejiminin kontrol sağladığı iddia ediliyor.

[caption id="attachment_5385644" align="alignnone" width="1200"] Uçak sistem üzerinde Kamışlı'ya giden bir rota üzerinde tespit edildi.[/caption]

Sisteme yansıyan bilgilere göre uçak, Rus yapımı Ilyushin Il-76T model bir kargo uçağı. TSK'nın hem havadan hem de karadan kuşattığı Kamışlı'ya gelen bu uçağın hangi amaçla buraya geldiği ya da ne tipte bir kargo taşıdığı ise henüz bilinmiyor.

[caption id="attachment_5385642" align="alignnone" width="978"] Bölgedeki DHA muhabirlerinin kamerasına Rus uçağı böyle yansıdı.[/caption]