Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, yasal düzenleme, farklı kimlikteki insanlara ayrımcı söylem ve davranışlarda bulunanlara, cürmün tekrarlanması halinde 500 bin yene (yaklaşık 26 bin 500 lira) kadar para cezası verilmesini öngörüyor.

Yasayla, ırkçı hakaretler dışında azınlık mensuplarının geldikleri ülkeye sınır dışı edilmeleri gerektiğini söylemek, onları insandan farklı bir şeye benzetmek ve onlara fiziksel saldırıda bulunulmasını teşvik etmek "nefret suçu" kapsamına alınıyor.

Düzenleme, şehir yönetimine yasayı ihlal edenlere uyarı ve tekrar edenlere kanuni emir yazısı gönderme, uyarı ve emirleri dikkate almayanlara dava açma, isim ve adreslerini açıklama yetkisi veriyor.

1,5 MİLYON KORELİ YAŞIYOR

Yasa, ülkede nefret suçlarına ceza yaptırımı getiren ilk düzenleme oldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 1,5 milyon Koreli göçmenin yaşadığı Kawasaki şehri, Tokyo ve çevresindeki en geniş azınlık toplululuğa ev sahipliği yapıyor.

Japonya'da ulusal meclis 2016 nefret suçlarına ilişkin bir yasa kabul etmişti, ancak yasa suçu önlemek için yeterli yatırım içermediği gerekçesiyle eleştirilmişti.