ABD’li senatör Lindsey Graham, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra bugün basın mensuplarının karşısına geçti. Suriye'yle ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Graham, ABD'nin terör örgütü olarak nitelemekten kaçındığı PYD-YPG ile ilgili, "PYD/YPG ile PKK arasındaki ilişki açıkça ortada. Obama büyük stratejik hata yaptı PYD-YPG'yi silahlandırdı" dedi.

Graham'ın bu çıkışı, hükümete karşı yaptığı ilk eleştiri değil.

Senatoda 'şahin kanat'ın başını çeken Güney Carolina Senatörü ve Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Graham, aynı partide olmasına rağmen Başkan Trump'a karşı çıkışlarıyla dikkat çekiyor.

2016'DA ADAY ADAYIYDI

2016'daki Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Graham daha sonra yarıştan çekilerek kampanyasını durdurmuştu.

2003'ten bu yana Güney Carolina Senatörü olan Graham, Trump’ın 2017'de sığınmacı ve göçmenlere uyguladığı vize ve giriş yasağına tepki gösteren isimler arasındaydı. Graham ve John McCain o dönem yayınladıkları ortak bildiriyle kararı eleştirmişti.

Türkiye ve ABD arasında rahip Brunson krizi yaşandığı dönemde de iletişim vurgusu yapan Graham, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı ziyaret etmiş ve diplomatik kanalların açık olmasının önemine dikkat çekmişti.

ARABİSTAN'A YAPTIRIM ÇAĞRISI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından en çok sesini yükselten isimlerden biri olan Graham, ABD Kongresi'nde Kaşıkçı vakasıyla ilgili Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanması çağrılarının başını çekiyordu.