Senatör Graham, iki lider arasındaki görüşmenin bir bölümüne katıldığını söylediği açıklamasında Trump'ın Kobani konusunda Erdoğan'ı bölgeden uzak durması yönünde uyardığını belirtti.

Graham, Türkiye'nin Kürtlerin hakimiyet sağladığı Kobani çevresine askeri operasyon düzenlemesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği sözün ihlal edilmiş olacağını ve bu durumun iki ülke arasındaki gerginliği artıracağını söyledi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan ABD'li Senatör Graham'a tepki" desc="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın, Türkiye'nin 'Amerika'nın en güvenilir müttefiklerinden Kürtlere' saldırı düzenlediği iddiasına, 'Kürtler bu bölgenin ayrılmaz parçasıdır. Sizin mümessil vasıtanız değildir.' ifadeleriyle tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/10/iecrop/kalin_16_9_1570739949.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cumhurbaskanligi-sozcusu-kalindan-abdli-senator-grahama-tepki-5382636/"]

GRAHAM YİNE TEHDİT ETTİ

ABD'li Senatör ayrıca "Amerikan Kongresi ve yönetiminin Kobani çevresinde yaşanabilecek olumsuzluklardan Erdoğan'ı kişisel olarak sorumlu tutacağına eminim" ifadeleriyle Türkiye'yi tehdit etti.

Son olarak Graham, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkinin tamamen yıkılmaması için operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.