Avustralya'da gündem Emily Counter ve spor salonlarında ilk yardım ekipmanlarının zorunlu hale getirilmesi için başlatılan hareket... Her şey bundan birkaç ay önce Queensland'de müdavimi olduğu Anytime Fitness Noosa isimli spor salonuna giden Emily Counter ile başladı. 21 yaşındaki genç kadın ısındıktan kısa bir süre sonra kürek çekme aletinin başına geçti.

Güvenlik kamerası önünde konumlandırılan kürek çekme aletini çeken Emily bir anda yavaşladı ve fenalaştı. Saniyeler içinde aletten düşen Emily'e ilk müdahaleyi diğer sporcular ve güvenlik ekipleri yaptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kadını hastaneye kaldırdı. 3 gün komada kalan genç kadın kısa süre sonra sağlığına kavuştu. Doktorlar Emily'nin çok nadir görünen bir kalp hastalığından muzdarip olduğunu ve 20 yıldır bu durumdan haberdar olmadığını açıkladı.

Emily, yaşadıklarından sonra spor salonlarında tam teşekküllü ilk yardım setlerinin bulundurulması gerektiğini söyledi.


Courier Mail'e konuşan Emily, "Kalp ağrısı çekiyordum ve koşarken nefes alıp vermekte zorlanıyordum. Bunun sebebi olarak uzun süredir antrenman yapmamış olacağımı düşünüyordum fakat meğer hastalık varmış" dedi. Emily, spor salonlarında üst düzey sağlık ekipmanlarının bulunması gerektiğini söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.