Utrecht'in 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi yakınlarında, bu sabah yerel saatle 10.45'te tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan Gökmen Tanış'ın, Yozgat doğumlu olduğu ortaya çıktı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü sayısı 3 oldu!" desc="Bütün dünyanın kanını donduran Yeni Zelanda'daki Müslümanlara yönelik cami saldırıları sonrasında Avrupa'nın kalbinde korkunç bir saldırı meydana geldi. Hollanda'nın Utrecth kentinde sabah saatlerinde bir tramvayda silah sesleri duyuldu. Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Hollanda hükümeti olayın bir terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerine olağanüstü toplandı. Hollanda polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türkiye doğumlu, Gökmen Tanış'ın resmini kamuoyuyla paylaştı ve 'Sakın yaklaşmayın görünce polisi arayın' uyarısı yaptı. İşte Hollanda'daki korkutan olayın detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/gokmen_16_9_1552916274.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-hollandada-silahli-saldiri-yaralilar-var-3957533/"]

Gökmen Tanış'ın babası Mehmet Tanış'ın, yıllar önce Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı beldesinden ailesiyle Hollanda'ya gittiği, 2008'de eşinden boşanıp Türkiye'ye döndüğü ve Kayseri'ye yerleştiği öğrenildi. İkinci evliliğini yapan Mehmet Tanış, ilk eşinden olan ve Hollanda'da yaşamaya devam eden oğlu Gökmen Tanış ile 11 yıldır görüşmediklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Gökmen Tanış kimdir? Hollanda saldırganı Türk çıktı!" desc="Son dakika gelen bilgilere göre; Hollanda'nın Utrecth kentinde bir tramvayda silahlı bir saldırı meydana geldi. Saldırganın Gökmen Tanış isimli bir Türk olduğu ortaya çıktı. Hollanda polisi saldırganın fotoğrafını paylaştı ve görüldüğünde polise haber verilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Peki Gökmen Tanış kimdir, kaç yaşındadır? İşte Hollanda saldırısı ile ilgili gelişmeler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/gokmen-tanis-dha_16_9_1552918239.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/gokmen-tanis-kimdir-hollanda-saldirgani-turk-cikti-3961803/"]

Baba Tanış, oğlunun amcasının kızı ile evlendiğini, 2 ay sonra boşandıklarını belirtti.

Saldırıdan bilgisinin olmadığını dile getiren baba Mehmet Tanış, "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. 2008 yılından bu yana görüşmediğim birisi. Saldırıyı gerçekleştirmesiyle alakalı, o insanın o anki psikolojisini bilemem. Aynı evde yaşadığın evladını bile tanıyamıyorsun. Yaptıysa cezasını çeksin. Ben ne yapabilirim ki. Hiç kimsenin birilerinin canını almasına hakkı yok. Olayı yapan Hollanda'da, ben buradayım. Ben 11 yıl önce dönüş yaptım. Kim olursa olsun, dediğiniz şekilde ise ne yaptığını, nasıl yaşadığını ben bilemiyorum. Ben onları, onlar da beni reddetti, konuşmuyoruz. Daha önce saldırgan tavırları yoktu. Aradan 11 yıl geçti. Ne oldu, neler yaşadı bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

DHA