İngiliz Kraliyet ailesinin son üyesi Archie Harrison Mountbatten-Windsor, ülkede şu an adı en çok konuşulan isim. Prens Harry ve Meghan Markle'ın ilk çocuklarının yarattığı heyecan İngiliz basınını sarmış durumda.

6 Mayıs'ta dünyaya gelen Archie, geçtiğimiz günlerde Windsor Kalesi'nde ilk kez kameralar karşısına çıkmıştı. Kraliyetin son bebeğinin adı açıklandıktan sonra ise tartışmalar başladı. Bebeğin isim seçimine yoğunlaşan İngiliz basını çarpıcı iddiaları gündeme getirdi.

Archie kameralar karşısına ilk kez böyle çıktı.


O iddialar arasında en ilginci The Sun gazetesine ait. Gazetenin Düşes'in eski arkadaşlarından birine dayandırdığı habere göre, Markle oğluna kedisinin adını verdi.

Markle ve kedisi Archie.


Markle'ın annesi Doria Ragland, Archie’yi sokaktan kurtararak sahiplendi. Markle'ın kediyi çok sevdiği ve yakından ilgilendiği belirtilirken, o döneme ait olduğu iddia edilen fotoğraflar da haberde yer aldı. Kedinin Markle üniversite için evden ayrıldığı sırada öldüğü düşünülüyor.

Bebeğin ismiyle ilgili bir başka iddia ise, Archie adını ABD'de yayımlanan bir çizgi romandan alması. Archie Andrews, Prens Harry gibi kızıl saçlı ve Markle bu karakteri, koleksiyonunu yapacak kadar çok seviyordu. Markle şu sıralar arasının açık olduğu babasıyla birlikte bu koleksiyonu yapıyordu. Arkadaşı, bu ismi seçmesinin babasına mesaj olabileceğini de söyledi.