Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, yaptığı açıklamada, Irak'ın çatışmalar ve terör olayları nedeniyle büyük yıkıma uğradığını ifade etti.

Terör yorgunu ülkede Türk iş insanlarını görmek istediklerini söyleyen Mehdi, "Irak'ın kalkınmasında Türkiye'nin rolü ve ağırlığı olmalı. Türk yatırımcıların, Irak geneli ve Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Kerkük, Musul, Telafer ve Tuzhurmatu gibi yerlere yatırımlar yapması oldukça büyük önem arz etmektedir" dedi.

[old_news_related_template title="Irak Türkmenleri: 'Hükümette yer almazsak sokak gösterilerine başlayacağız'" desc="Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Irak'ta kurulan yeni hükümet kabinesinde Türkmenlere yer verilmediği takdirde bu durumu protesto edeceklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/irak-turkmen-aa1_6690366_16_9_1542471907.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/irak-turkmenleri-hukumette-yer-almazsak-sokak-gosterilerine-baslayacagiz-2743671/"]

Kalkınma projelerinin başlatılması için her iki ülke iş insanlarının da üzerine düşen sorumluluklar bulunduğunu söyleyen Kerkük Vakfı Üyesi Mahir Nakib de "Türk ve Türkmen iş adamları yatırım projelerinde ortaklık yapmalı" diye konuştu.

Nakib, özel sektörde Türkiye modelinin Irak'ta oluşturulmasının kalkınma projeleri için faydalı olacağına inandıklarını vurguladı.

Kerkük'te eğitim düzeyi çok iyi olmasına rağmen genç kesimde ciddi bir işsizlik olduğunu belirten Nakib, Irak'ta gençliği faydalı bir şekilde istihdam edecek bir mekanizma bulunmadığını ifade etti. Nakib, bunun Türkiye'nin kalkınma, yatırım ve istihdam girişimleriyle önleneceğine inandıklarını kaydetti. AA