Üst düzey ülke yöneticilerin katıldığı toplantıda konuşan Hamaney, "ABD'yle savaş olmayacak. Ne biz savaş istiyoruz, ne de onlar. ABD, savaşın çıkarına olmayacağını biliyor" dedi. Hamaney, “Bir çatışma olacaksa bu iradeler çatışması olacak ve bizim irademiz çok daha güçlü. İran milletinin tek seçeneği, ABD'ye direnmektir ve ABD geri adım atmak zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

“ABD'YLE MÜZAKERE ZEHİR İÇMEYE BENZER”

Mevcut Beyaz Saray yönetiminin müzakere teklifini ‘duble zehir’ içmeye benzeten Hamaney, “Hiç bir akılı İranlı, üstün olduğu konularda alışveriş yapmaz. ABD bizim güçlü yönlerimizin müzakere edilmesini istiyor. Örneğin bizim füze menzilimizle ilgili bizimle müzakere etmek istiyor. Böylelikle yarın bizi vurduğunda bizim onların üslerini vuracak menzilde füzelerimizin olmasını istemiyor” şeklinde konuştu.

“KİMSE ABD'NİN GÖRÜNÜŞÜNDEN KORKMASIN”

ABD'nin yaygara koparmaya ihtiyacının olduğunu savunan Hamaney, “Kimse ABD'nin görünüşünden korkmasın, bu büyük bir hata olur. Süper güçler işlerini yaygara kopararak ilerletir. Ancak gerçek güçleri çok daha azdır" görüşünü dile getirdi.

KÖRFEZ ÜLKELERİNE SERT TEPKİ

İsim vermeden Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni hedef alan Hamaney, "Fars (Basra) Körfezi etrafındaki Karunların servetinden de korkmamalı. Bize karşı milyarlarca dolar harcadılar ancak bir şey yapamadılar" ifadelerini kullandı.

Ülkedeki ekonomik koşullarına değinen Hamaney, "Ekonomide sorun olunca, düşman tamamlanır, diğer taraftan ülke itibarı da azalır" dedi. DHA