55. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin NBC News televizyon kanalına konuştu.

[old_news_related_template title="İran Dışişleri Bakanı'ndan yaptırımlarla ilgili flaş açıklama" desc="ABD'de yayın yapan USA Today, Trump'ın yaptırımlarının yürürlüğe girmesiyle ilgili olarak İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile röportaj yaptı. Cevad Zarif, Washington ile görüşmeleri için ABD'de yeni bir yönetimin değil, yeni bir yaklaşımın olması gerektiğini belirterek, 'ABD'nin zorbalığı geri tepti. Tecrit edilen İran değil ABD'dir' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/zarif-reuters_16_9_1541440869.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/iran-disisleri-bakanindan-yaptirimlarla-ilgili-flas-aciklama-2721489/"]

Zarif, ABD ve müttefiklerini ikaz ederek, İran'a karşı savaşın intihar olacağını söyledi. Zarif, "2003'te Irak'a karşı savaşı yürüten aynı çete, İran'a karşı savaşı tetikliyor, ki bu bir intihar olacaktır" dedi.

Trump yönetimini kastetmediği vurgulayan Zarif, “Ancak hükümetteki bazı kişiler benzeri bir savaşın peşinde” dedi.  DHA