İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) 16. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Zarif, burada yaptığı konuşmada ABD'nin politikalarını eleştirdi. ABD'nin mevcut hükümetinin tehlike uyarıları veren tek taraflı adımlarının tüm taraflarca ele alınması gerektiğini dile getiren Zarif, "Bir gücün iradesinin başka bir millet üzerinde uygulanması, er ya da geç diğer milletleri de tehdit etmeye başlayacaktır." dedi.

[old_news_related_template title="Zarif'ten Trump'a 'B Takımı' uyarısı!" desc="İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'a, 'B Takımı' olarak adlandırdığı 'savaş çığırtkanı ve komplocu grubun planları' hakkında uyarıda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/24/iecrop/manset-5_16_9_1556130470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/zariften-trumpa-b-takimi-uyarisi-4554402/"]

ABD Başkanı Donald Trump'ın son dönemdeki politikalarını eleştiren Zarif, "ortak hareket etme" çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

"Potansiyelimizi ve gücümüzü çok yönlü politikaların güvence altına alınması için paylaşmazsak, tek taraflı yeni ortaya çıkan düşmanca politika dalgası, tüm dünyayı etkisi altına alabilir. Bu şekilde yasal hükümetlerin yerini orman kanunlarıyla yönetilen hükümetler alır."