İran Dışişleri Bakanı Zarif, sosyal medya hesabından Sistan ve Beluçistan eyaletinde gerçekleşen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Çok sayıda Devrim Muhafızları askerinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin ABD'nin desteklediği terörist gruplara işaret eden Zarif, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İran'ın, 'Varşova sirkinin‘ gerçekleştiği gün terör saldırısına uğraması bir tesadüf mü? Özellikle aynı teröristlerin destekçilerinin Varşova sokaklarında kutlama yaptığı ve Twitter'da sahte hesaplarla kutlamaları desteklediği zamanda? Görünüşe göre ABD her zaman aynı yanlışları yapıyor ancak farklı sonuçlar elde etmeyi bekliyor."

[old_news_related_template title="İran Devrim Muhafızlarına yönelik intihar saldırısı" desc="İran'da Devrim Muhafızlarına yönelik düzenlenen intihar saldırısında 20 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/iran-intihar-saldirisi_16_9_1550077363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-iran-devrim-muhafizlarina-yonelik-intihar-saldirisi-3517930/"]


İran'ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde akşam saatlerinde bomba yüklü araçla Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarına yönelik intihar saldırısında en az 41 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı bölgede faaliyet gösteren Ceyşu'l Adl isimli örgüt üstlenmişti.