CNN televizyonuna konuşan Zarif, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun petrol tesislerine saldırıyla ilgili ABD ve Suudi Arabistan tarafından İran'a yöneltilen suçlamaları reddetti.

Saldırının Husiler tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Zarif, "Bizim yapmadığımızı biliyorum. Husilerin saldırıyı üstlenen bir açıklama yaptıklarını da biliyorum" dedi.

[old_news_related_template title="Pompeo: Suudi Aramco'ya saldırı İran destekli" desc="ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Aramco tesislerine yapılan saldırının, savaş sebebi olduğunu söyledi. Suudi Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Turki el Maliki ise petrol tesislerine yapılan saldırının ‘tartışmasız bir şekilde’ İran tarafından desteklendiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/18/iecrop/manset-6_16_9_1568827778.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/suudi-aramcoya-saldiri-iran-destekli-5341202/"]

TOPYEKÜN SAVAŞ

Tahran'ın saldırıda rolü olduğuna ilişkin "aldatıcı" iddialara dayanarak, ABD veya Suudi Arabistan tarafından İran'a yönelik bir saldırının topyekün bir savaşa neden olacağını belirten Zarif, "Askeri bir çatışmaya girmek istemediğimiz konusunda çok ciddiyim ancak topraklarımızı savunmaktan bir an geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.

Zarif, İran'a yönelik muhtemel bir askeri saldırının büyük kayıplara yol açacağını vurguladı.