Terör Örgütü IŞİD’in yayın kanalı tarafından beş yıldan sonra ilk defa, örgütün lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen görüntüler paylaşıldı.

[old_news_related_template title="ABD'den flaş IŞİD açıklaması!" desc="Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Suriye'de artık IŞİD'in elinde hiç toprak parçası kalmadığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/sanders_16_9_1553274982.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-abdden-flas-isid-aciklamasi-4092745/"]

ABD Başkanı Trump, yaptığı açıklamada Suriye’de IŞİD’i yendiklerini söylemişti ancak terör örgütünün saldırıları devam ediyor. Son olarak Sri Lanka'da gerçekleşen bombalı saldırılarda 359 kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan o kanlı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti. İHA

EBUBEKİR BAĞDADİ KİMDİR?

Katliamlarıyla gündemden düşmeyen teröristlerin lideri Bağdadi, ilk olarak 2014 yılında ‘halifelik’ ilan ederken medyada görülmüştü. Bağdadi’nin öldüğüne dair şimdiye kadar onlarca haber yayınlanmış, ancak şimdiye kadar bu bilgi hiç teyit edilememişti.

Hakkında çok az şey bilinen Bağdadi’nin 1971 yılında Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki Samarra kentinde doğduğu tahmin ediliyor.

Bağdadi’nin 2003’teki ABD işgali sırasında Samarra kentinde bir camide vaiz olduğu yönünde bazı haberler yayınlandı.

Dinci terör örgütü liderinin, Saddam Hüseyin Yönetimi sırasında cihatçı bir militan olduğu da düşünülüyor. Bazıları ise El Kaide üyelerinin tutuklu bulunduğu ABD’ye ait Kamp Bukka’da kaldığı dört yıl içerisinde radikalleştiğine inanıyor.

Bağdadi 2010 yılında daha sonraları IŞİD’e dönüşecek El Kaide’nin Irak’taki lideri olarak ortaya çıktı ve Suriye’de Nusra Cephesi’yle birleşme girişimleri sırasında ön plana geldi.

Bağdadi, IŞİD’in Irak’a yoğunlaşması ve Suriye’yi Nusra Cephesi’ne bırakması gerektiğini söyleyen El Kaide lideri Ayman el-Zevahiri’ye bağlılık yemini etmedi. IŞİD lideri ve ona bağlı teröristler, açıkça El Kaide’ye meydan okudu.