İsrail Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında savaş çıkması halinde askeri müdahaleye hazır olduklarını açıkladı.

İran'ın nükleer anlaşmadan çekilmesi, ABD'ye ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürmesi ve Körfez’deki petrol tankerlerini vurması nedeniyle bölgede çıkabilecek olası bir savaşta, İsrail ABD'nin yanında yer almaya hazırlanıyor.

[old_news_related_template title="Beyaz Saray'dan Donald Trump açıklaması!" desc="Dünya başkentlerinde olağanüstü toplantılar sonrası sosyal medya ayağa kalmış ve toplantıların birbiriyle bağlantılı olabileceği konuşulmuştu. ABD'de Başkan Yardımcısı Pence'in, Başkan Trump'ın sağlık sorunu yaşaması üzerine Beyaz Saray'a çağrıldığı iddiası Beyaz Saray tarafından yalanlandı. Putin'in Savunma Bakanı Şoygu ile yaptığı olağanüstü toplantının ise Norveç yakınlarında içinde yangın çıkan ve 14 askerin öldüğü olayla ilgili olduğu anlaşıldı. AB'deki hareketliliğin de AB Komisyon Başkanlığı seçimleri için yaşandığı öğrenildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/02/iecrop/trump-aa_16_9_1562086068.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/dunyayi-meraklandiran-gelisme-5210447/"]

"AVRUPA İÇİN BİR UYARI SİNYALİ"

Euronews'in haberine göre, İran'ın zenginleştirilmiş uranyum stok limitini aşmasının Avrupa için bir "uyarı sinyali" olduğunu ileri süren Katz, "İran kaplanını beslemek, sorunu çözmeye yardımcı olmayacak. Sert politikalar ve yaptırımların yanı sıra ABD'nin İran'a karşı siyaseti desteklenirse kısa sürede bu kaplanın kağıttan olduğu ortaya çıkacak." demişti.

Katz, İsrail’in tek başına hareket etmek zorunda kalsa bile İran’ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğini söylemişti.

[old_news_related_template title="İran'ın verdiği süre doluyor! Avrupa tetikte" desc="Avrupa Birliği (AB), İngiltere, Almanya ve Fransa'nın ortak açıklamasında, İran'a nükleer anlaşmayla belirlenen uranyum zenginleştirme oranına geri dönme çağrısı yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/02/iecrop/nuclear-reuters_16_9_1562102198.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/iranin-verdigi-sure-doluyor-avrupa-tetikte-5210643/"]

"ABD BİZE SALDIRIRSA İSRAİL'İN 30 DAKİKALIK ÖMRÜ KALIR"

Geçtiğimiz günlerde de İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu'na bağlı Nükleer Alt Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur, ABD'nin İran'a saldırması durumunda İsrail'in yarım saatlik ömrü kalır ifadesini kullanmıştı.

Tahran yönetimi, zenginleştirilmiş uranyum limitini nükleer anlaşmada belirtilen 300 kilogram stok limitinin üstüne çıkardığını duyurmuştu.

Hürmüz Boğazı üzerinde İran'ın ABD'ye ait bir insansız hava aracını düşürmesi ile iki ülke arasındaki gerilimin sıcak bir savaşa dönmesi ihtimali gündeme gelmişti.