İtalya'da aşırı sağcı Lega Partisi'nin lideri olan ve aynı zamanda ülkenin başbakan yardımcılığı ve içişleri bakanlığı görevlerini de üstelenen Matteo Salvini, önceki gün bir sivil toplum kuruluşuna yardım eden dünyaca ünlü aktör Richard Gere hakkında çok sert ifadeler kullandı.

[old_news_related_template title="Richard Gere'den göçmenlere, 'Yalnız değilsiniz' mesajı" desc="Dünyaca ünlü aktör Richard Gere önceki gün İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Proactiva Open Arms aracılığıyla göçmenlere yardım etti. Bölgedeki insanlık dramına farkındalık yaratmak isteyen Gere, 'Yalnız değilsiniz' mesajı verdi. STK bugün de Akdeniz'de 39 göçmeni daha kurtararak gemisine aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/10/iecrop/gere-reuters_16_9_1565435430.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/richard-gereden-gocmenlere-yalniz-degilsiniz-mesaji-5276538/"]

İspanyol Opean Arms isimli STK'ya ait gemiyle mültecilere erzak dağıtan Gere, Cuma günü Salvini ve hükümetini suçlamıştı. Gere, İtalyan hükümetinin mültecileri şeytanlaştırdığını söylemişti. Buna yanıt bugün Salvini'den geldi. Mültecilerin İtalya'ya getirilmesini zorlaştıracak hamleler yapan Salvini, "Bu bonkör milyonerin mülteciler konusundaki endişelerini dile getirmesinden dolayı çok memnunuz, ona teşekkür ederiz. O mültecilerin hepsini özel uçağına alarak Hollywood'a götürebilir. Onlara malikanesinde bakar. Teşekkür ederiz Richard!" ifadesini kullandı.