Dünya kamuoyunun gözü Ekim ayında İstanbul'a dönmüştü... Bunun sebebi ise Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na evlenmek için gerekli belgeleri almaya giden gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın hunharca öldürülmesiydi. O günden beri başta Türkiye olmak üzere birçok ülke cinayeti çözmek için yoğun çaba gösterirken, bu haberin yazıldığı anda bile Kaşıkçı'nın ne naaşı ne de katilleri net olarak biliniyor. Yaşananların ardından uluslararası kamuoyu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a büyük tepki gösterirken, bu süreçte Riyad yönetiminin Türkiye'nin soruşturmasını engellediği de iddia edildi.

Washington Post gazetesi çalışanlarıyla bir araya gelen Hatice Cengiz, "Benim hala umudum var. Eğer biri gelip bana Cemal'in hayatta olduğunu söylerse ona inanırım" dedi.


Yaşananlardan en çok etkilenen isimlerden biri de Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'di... Cengiz bugün ABD'nin çok okunan gazetelerinden Washington Post'a konuştu. Cengiz, "Kaşıkçı her zaman ABD'nin yanındaydı ve burada statükoya karşı çıkıp, gerçekleri söylüyordu. Cemal, ABD'nin bu cinayete tepkisini görseydi en büyük hayal kırıklığına uğrayan kişi olurdu" dedi.

Kaşıkçı cinayetinden sonra Riyad yönetiminin kendisiyle iletişime geçmediğini ve başsağlığı bile dilemediğini söyleyen Cengiz, cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı bir diyaloğu da aktardı. Cengiz, "Erdoğan bana, 'Karşımızdaki normal bir ülke, normal bir lider değil. Muhammed hatalı davranmaya meyilli bir kişi' dedi" ifadesini kullandı.