Spor dünyasının en saygın ödüllerinden biri olan ve dünyaca ünlü Cartier markasının tasarlayıp ürettiği Laureus Heykelciği'nin dağıtıldığı Laureus Spor Ödülleri sahiplerini buldu. Etkinlikte Novak Djokoviç, Simone Biles, Tiger Woods ve Fransa Ulusal Takımı gibi kişi ve takımlara ödüller dağıtıldı. Fakat etkinlik öncesinde ünlülerin, sporcuların ve davetlilerin boy gösterdiği kırmızı halıda dikkat çeken bir detay vardı.

Etkinliğe katılanlar arasında yaşça diğer davetlilerden daha küçük olduğu belli olan bir çift vardı... Bu 21 yaşındaki Beatrice Vio'ydu. 2017 yılında bu törenden ödülle ayrılan Vio'nun hikayesi ise adeta ilham veriyor. Monaco'da düzenlenen etkinliğe daha önce katılan Vio, çocuk yaşta başladığı eskrim kariyerine 11 yaşında ara vermek zorunda kaldı. Bunun sebebi ise İtalyan sporcunun hastalanmasıydı. 1997 yılında dünyaya gelen Beatrice, 2008 yılında hastalandı, doktorlar önce grip diye geçiştirse de kısa süre sonra menenjit olduğu ortaya çıktı. Hastalık hızla ilerlerken nekrosis sebebiyle Beatrice uzuvlarını kaybetti. Yunanca "ölüm" anlamına gelen hastalık, canlı dokularda bulunan hücrelerin erken ölmesiyle sonuçlanıyordu. Beatrice'in bacakları dizden itibaren ve kolları da dirsekten itibaren kesildi.

Bebe lakaplı sporcu her gün antrenman yaptığını ve sık sık ağırlık kullandığını söylüyor.

UZUVLARI KESİLDİ, 3 AY SONRA DÖNDÜ


Henüz 11 yaşında böyle bir travmayla karşı karşıya kalan Beatrice buna rağmen yaşama daha da sıkı tutundu ve 3 aylık rehabilitasyon döneminden sonra hem yaşama hem de antrenmanlara geri döndü. Yaşı dolayısıyla 2012'de Paralimpik Yaz Oyunları'nda aktif olarak görev almadı, etkinlik başında meşale taşıyarak uluslararası kamuoyunun desteğini aldı. Kısa süre sonra İtalyan ulusal takımına giren Beatrice, 2014 ve 2016'da Avrupa şampiyonu, 2015 ve 2017'de Dünya şampiyonu oldu. 2016'da da kategorisinde Paralimpik Olimpiyatları'nda şampiyon oldu.

Şık bir elbiseyle etkinliğe katılan Beatrice'in protez koluna bileklik ve takı takması dikkat çekti.


2017'de başarılarından dolayı Laureus Heykelciği'ni kazanan Bebe lakaplı Beatrice, dün gece etkinliğe katılarak adeta gövde gösterisi yaptı ve ilham vermeye devam etti. Yaşadığı bunca zorluğa rağmen yılmadan çalışan ve mücadele ederek başarıdan başarıya koşan Beatrice akıllara, "Eğer Türkiye'de yaşasaydı bunları yapabilir miydi" sorusunu akıllara getiriyor.