Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'daki Jukovski Uluslararası Havalimanı'nda Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Moskova'ya geldi.

[old_news_related_template title="Dünyanın gözü bu görüşmede! Türkiye açısından çok ama çok kritik" desc="Türk askeri konvoyuna yönelik geçen hafta düzenlenen ve üç sivilin hayatını kaybettiği saldırı sonrası bir anda Türkiye'nin ana gündem maddesi haline gelen İdlib krizinde kritik gün... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün Moskova'da bir araya gelecek. İki lider, Suriye ordusunun yoğun operasyonlar düzenlediği İdlib vilayetindeki son gelişmeleri masaya yatıracak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/erdogan-putin-reuters-2_16_9_1554837676_16_9_1566885296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-dunyanin-gozu-bu-gorusmede-turkiye-acisindan-cok-ama-cok-kritik-5301910/"]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın Açılış Töreni'ne katıldı. İki lider basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında Putin, iş birliği ve ortaklıklara değindi. Putin, "Bu fuara geleneksel olarak pek çok yabancı ülke katılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti bu yılki fuarın ana partneri. Geliştirdiğimiz en yeni projelerimizi görme fırsatı bulacaksınız. Fuarın hazırlanmasına emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.



"İHA ÜRETİMİNDE BÜYÜK MESAFE ALDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Havalimanlarımız Avrupa'nın en çok yolcu ağırlayan havalimanları arasında yer alıyor. İstanbul Havalimanı'nın ilk aşamasını yürürlüğe soktuk. Savunma ve havacılıkta söz sahibi bir ülke haline geliyoruz. İHA ve SİHA'ların üretiminde büyük mesafe aldık. Rusya'dan ülkemize gelen turist sayısında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 6 milyon turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti, hedefimiz 100 milyar dolar" açıklamasını yaptı.



BAŞ BAŞA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEKLER

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Jukovski Uluslararası Havaalanı'nda gerçekleştirecekleri baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.



Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin tüm yönleriyle ele alınması beklenen görüşmelerde, Suriye başta olmak üzere, bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.