Yetkililer, başkent Port Moresby'de Toyota, Ford, Mazda ve daha lüks markalardan oluşan araçların bulunması için bir ekip oluşturulduğunu belirtti. Her biri yaklaşık 100 bin dolar değerindeki 40 Maserati ve 3 Bentley marka lüks aracın bulunduğunu ifade eden yetkililer, kayıp diğer araçların bulunması için çalışıldığını söyledi. Araçlardan bazılarının çalındığı ve bazılarının da parçalara ayrıldığı sanılıyor.

Başkent Port Moresby'de 17-18 Kasım'da yapılan, birçok dünya liderinin katıldığı APEC Zirvesi için örgütün en yoksul ülkesi Papua Yeni Gine'ye getirilen lüks araç ve gemiler tartışmaya yol açmıştı.


[old_news_related_template title="Milyonlarca kişi yoksullukla boğuşurken... Bir zirve için 40 tane aldılar!" desc="Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine ev sahipliği yapacak Papua Yeni Gine'nin, etkinliğe katılacak dünya liderlerinin kullanması için İtalya'dan 40 adet özel yapım lüks Maserati satın alması ülkede tepkilere neden oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/yeni-gine-maserati-twitter-1_16_9_1539411611.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/milyonlarca-kisi-yoksullukla-bogusurken-bir-zirve-icin-40-tane-aldilar-2678156/"]



Hükümet yetkilileri ise araçların APEC Zirvesi'ne katılacak liderler tarafından kullanılacağını ve daha sonra "zarar etmeden" satılacağını belirtmişti.

Papua Yeni Gine, gayri safi yurt içi hasıla bakımından dünyada 130'uncu, yolsuzluk algısı endeksinde ise 135'inci sırada yer alıyor.