Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, her açıklaması olay olan ABD Başkanı Trump'a özendiğini gösteren bir mesaj geldi... Twitter'ı sansasyonel mesajları ve kışkırtıcı açıklamaları için kullanan Trump'tan beklenecek bir açıklama Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan geldi. Macron, 2001 yılında sözde Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan Fransa'da 24 Haziran'ı anma günü ilan etti.

Macron'un 2017'deki seçim vaatlerinden birisi olan 24 Nisan'ı resmi anma günü haline getirme kararını Twitter'dan duyuran Macron, "Macron paylaştığı Twitter mesajında ise "Fransa tarihle yüzleşir. Gelecek birkaç hafta içerisinde söz verdiğim gibi 24 Nisan'ı Ermeni soykırımını anma günü ilan ediyoruz" dedi. Macron bu açıklamadan önce dün akşam Fransa Ermeni Organizasyonları Koordinasyon Konseyi'nin resepsiyonunda konuşan Macron, 1915 olaylarını 'Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşayan Ermenilerin acımasızca öldürülmesi' olarak niteledi.

Macron bu adımla ilgili olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı önceden bilgilendirdiğini ifade ederek "IŞİD'e karşı mücadele, insan hakları ve sivil özgürlüklerin yanı sıra soykırım konusunda da Türkiye ile fikir ayrılıklarımız var" dedi.

Macron Ankara ile diyalog kanallarını açık tutmak istediğini de ifade etti. Macron'un açıklamalarına henüz Ankara'dan bir tepki gelmiş değil.