İtalya'da mahkumların aileleri ve yakınları ile Skype üzerinden görüşmesine olanak sağlayacak bir uygulamanın yürürlüğe gireceği açıklandı. İtalya Adalet Bakanlığı, mahkumların ayda altı kez Skype görüşmesi yapmasına izin verileceğini duyurdu.

DW Türkçe'nin haberine göre İtalya Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada "Mahkumların çocukları, ebeveynleri ve eşleri ile görüşmesi kolaylaşacak, bu sırada bekleme süresi ve hapishanede görüşmeler azalacak" denildi.

Görüşmeler güvenlik önlemleri altında gerçekleşecek. Bir hapishane görevlisi, mahkumun görüşme sırasında ne gördüğünü izleyecek ve uygunsuz davranış durumunda görüşmeyi sonlandırma yetkisine sahip olacak.

Bakanlık, Skype görüşmesi öncesi hapishane ziyaretinde olduğu gibi güvenlik kontrolü yapılacağını da duyurdu. Kullanıcıların, Skype adresinin mahkum yakınına ait olduğunu belgelemesi gerekecek.

İtalya'da mahkumlara yönelik Skype görüşmesi, pilot uygulama olarak bazı hapishanelerde denenecek. Daha sonra ülke çapındaki tüm hapishaneleri kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor.