Brezilya'da aşırı sağcı Jair Bolsonaro'nun başkanlık koltuğuna oturmasından beri siyasetin gidişatı büyük soru işareti. Siyasetçilerin icraatlarından çok imajlarının gündem oluşturduğu ortamda, son günlerde gündemde olan bir isim var: Ana Paula da Silva.

İki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra Santa Catarina eyaleti meclisine seçilen Silva, ocak ayında milletvekili yemini ettiğinden beri parlak renkli, göğüs dekolteli giysileriyle meclise geliyor. Kıyafet seçimleri sosyal medyada yayılır yayılmaz sıkı takip konusu haline gelen Silva, hem övgülerin hem de eleştirilerin hedefinde.



Eyalet meclisinin böyle giyinmek için 'doğru yer olmadığı' eleştirileri yöneltilirken Silva'nın sosyal medya hesaplarına binlerce kadın düşmanı yorum bırakıldı.

'HEP BÖYLEYDİM DEĞİŞMEDİM'

Hakarete varan yorumlara sabrı taşan vekil, yorumların kopyalarının avukatları tarafından alındığını, en kötü niyetli yorumları yapanları dava edeceğini açıkladı.





Dava edecekleri arasında eyalet polis teşkilatından bir memurun da olduğunu belirten Silva, "En fazla kırmızının insanların gözünü alacağını ve bunun konuşulacağını sanmıştım. Ama hepsi dekolteye odaklandı.Nasıl giyindiğim sadece beni ilgilendiren bir meseledir. Kadınların memeleri vardır ve benim de büyük memelerim var. Hep böyleydim, milletvekili seçilince başka bir kadın haline gelmedim" dedi.

Kadınlar siyasetin içinde ve toplum da buna alışmak zorunda" diye rest çeken Silva, "Meclisin tartışması gereken çok daha önemli konular var" ifadelerini kullandı.