Sri Lanka’yı kana bulayan ve 290 kişinin ölümüne 500 kişinin de yaralanmasına neden olan korkunç saldırı sonrası detaylar gelmeye devam ediyor.

Sri Lanka hükümeti, terör saldırısından yerel cihatçı terör örgütü Ulusal Tavhid Cemaati'ni sorumlu tutarken, ülke genelinde akşam 8 ile sabah 4 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

İHBARLAR YAPILMIŞ

Öte yandan yerel basında çıkan haberlere göre saldırıyla ilgili ihbarların bulunduğu öne sürüldü. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe de olası bir saldırı hakkında önceden bilgi verildiğini kabul etti. Polis şefi Pujuth Jayasundara ise 10 gün önce radikal İslamcı bir gruptan, intihar bombacılarının önde gelen kiliselere saldırabileceği konusunda bir uyarı geldiğini kabul etti.

 

Saldırıya uğrayan kiliselerden biri böyle görüntülendi.


 

Korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri de ortaya çıkmaya başladı. Sri Lankalı yetkililer 2'si Türk 35 yabancı uyruklu kişinin saldırının kurbanları arasında olduğunu duyurdu. Türk Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, saldırılarda Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş'un da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

4 GÜN ÖNCE SON PAYLAŞIM

Saldırı sırasında Sri Lanka'da olan isimler arasında Danimarka'nın en zengin iş adamı olarak bilinen Anders Holch Povlsen'in de olduğu ortaya çıktı. Ailesiyle birlikte tatilde olan Povlsen'in, 4 çocuğundan 3'ünü saldırıda kaybettiği belirtildi.

Alma Storm Holch Povlsen'in sosyal medyada paylaştığı fotoğraf.


 

Povlsen'in en büyük kızının saldırıdan 4 gün önce sosyal medyadan yaptığı son paylaşımda, 3 küçük kardeşinin fotoğrafını Sri Lanka'yı etiketleyerek paylaştığı görülüyor.

Hazır giyim markası Bestseller'ın sahibi ve alışveriş sitesi ASOS'un büyük hissedarı olan Povlsen'in 8 milyar dolar kişisel serveti bulunuyor.