Hindistan'a 'karşı saldırı' açıklaması, Pakistan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı sonunda yapıldı. Hindistan hükümeti, ülkenin hava kuvvetlerine ait jetlerin sınırı geçerek, Pakistan'daki "terör kamplarına" bir hava operasyonu düzenlediği belirtmişti.

Pakistan ordu sözcüsü General Asif Ghafoor "Hindistan sürprize hazırlıklı olmalı" dedi. Pakistan parlamentosunda konuşan Cumhurbaşkanı Arif Alvi de terör söz konusu olduğunda en deneyimli ordunun Pakistan ordusu olduğunu söyleyerek gerek görülmesi halinde ordunun ülkeyi savunabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="Hindistan, Pakistan'ı vurdu: Ölü ve yaralılar var" desc="Reuters'ın son dakika gelişmesi şeklinde duyurduğu haberde, Hindistan'ın Pakistan'ı vurduğu açıklandı... Hindistan tarafından yapılan açıklamada bölgede düzenlenen operasyonda en az 300 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Pakistan tarafından yapılan açıklamada ise kimsenin ölmediği iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/hindistan-pakistani-vurdu-yaralilar-var-3688584/"]


SALDIRIYI CEYŞİ MUHAMMED ÖRGÜTÜ ÜSTLENMİŞTİ

Hindistan hükümeti "intihar saldırganlarının eğitildiği kampa" düzenlediği operasyonda "çok fazla sayıda miltanın öldürüldüğünü" iddia etti. Pakistan ise bunu "dikkatsiz bir açıklama" olarak niteledi. Pakistan olayda kayıp yaşanmadığını, "zamanında müdahale sonrası bombanın acele bir şekilde ormanlık bir alana bırakıldığını" duyurdu. Keşmir'de geçen hafta Hint askeri konvoyuna düzenlenen ve 46 askerin öldüğü saldırının ardından, nükleer silah sahibi iki komşu ülke arasında tansiyon yüksek. Saldırıyı Pakistan merkezli cihatçı Ceyşi Muhammed örgütü üstlenmişti.