Fransa'nın başkenti Paris'teki en popüler semtte yangın çıktı.

Kentin en gözde bölgelerinden 16'ıncı Bölge'de bulunan 8 katlı bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Sosyal medya kullanıcıları yangının bütün binayı sardığını Twitter'da paylaştıkları fotoğraflarla gözler önüne serdi. Sosyal medya kullanıcıları yangının bütün binayı sardığını Twitter'da paylaştıkları fotoğraflarla gözler önüne serdi.


Paris'in batısında yaşanan yangını söndürme çalışmaları devam ederken en az 28 kişinin yaralandığı açıklandı. AFP'ye konuşan itfaiye yetkilileri, "Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz çünkü yangın 7 ve 8'inci katlarda devam ediyor" dedi.

Parc des Princes Stadyumu ve Roland Garros Fransa Açık'ın kortlarına yakın Rue Erlanger'de meydana gelen yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. Paris Savcısı Remy Heitz, "Olayda bir suç unsuru olduğunu düşünüyoruz. Olayla ilgili olarak bir kadın gözaltına alındı" açıklamasını yaptı. 1970'lerde inşa edildiği tahmin edilen binadaki yangınla ilgili olarak yetkililer incelemelerin devam ettiğini duyurdu.

Yerel basın, komşusuna kızan bir kadının apartmanda yangına sebep olduğunu yazdı.

Detaylar geliyor...