Suriye'den çekilme konusunda ABD Başkanı Trump'ın Savunma Bakanı Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'e danıştığını açıklayan Pentagon Türkiye'nin tek taraflı hareket ettiğini öne sürdü.

Pentagon'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin Suriye'deki operasyon için tek taraflı hareket ettiği ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin güvenliği için personelin güvenli alana çekildiği belirtildi.

Pentagon ayrıca şu anda Suriye'deki ABD askeri varlığında bir değişiklik olmadığını da ifade etti.

[old_news_related_template title="Erdoğan ile konsere giden Graham'dan Türkiye'ye tehdit mesajı!" desc="Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı planladığı operasyon öncesinde önceki gün Trump'ın kullandığı ifadelere benzer tehditler savurdu. Graham, Türkiye'nin operasyona başlaması halinde Amerikan Kongresi'nin yaptırım uygulayacağını belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/08/iecrop/graham-erdogan-aa_16_9_1570556509.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/erdogan-ile-konsere-giden-grahamdan-turkiyeye-tehdit-mesaji-5377970/"]