Söz konusu tasarı yasalaşırsa, cinayet ve tecavüz gibi suçlarda ana kara Çin ile Tayvan ve Makau yönetimleri, Hong Kong'dan suçlu ya da suçluların iadesi için talepte bulunabilecek. Talepler, topyekûn değil, vaka bazında değerlendirilerek karara bağlanacak.

Yasa değişikliği tasarısı, Hong Kong'un Britanya tarafından Çin'e iade edildiği 1997'den bu yana en kapsamlı gösterilere yol açtı.

Tasarı sıradışı şekilde, düzen yanlısı iş insanlarından, avukatlara, öğrencilerden demokrat kesimlere ve dini gruplara kadar geniş bir muhalefet tepkisine yol açmış durumda.

[old_news_related_template title=" Sokaklar karıştı, halk hükümet binalarına çıkan yolları kapattı" desc="Hong Kong'da suçluların iadesiyle ilgili yasada yapılması planlanan değişikliğe karşı gösteriler yapan yüz binlerce kişi, bu sabah yine sokaklardaydı... Bazıları maske ve kask takan göstericiler, kamu binalarına çıkan yolları keserken, güvenlik güçleri eylemcileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Protestocuların meydanlara şemsiyeyle çıkması, akıllara 2014'teki Şemsiye Hareketi eylemlerini getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/12/iecrop/resim1_8603324_16_9_1560314865.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-sokaklar-karisti-halk-hukumet-binalarina-cikan-yollari-kapatti-5116149/"]

Bir derginin de aralarında bulunduğu 100'ü aşkın işletme, çalışanlarının özgürlük protestosuna katılmaları için işbaşı yapmayacaklarını duyurdu. Yaklaşık 4 bin öğretmen grev yapıyor. HSBC dahil bazı finans kuruluşları da bugün için esnek çalışma saatleri belirledi.

Hong Kong'dan yayın yapan bir yetişkin sitesi, takipçilerini dikkat çeken bir mesajla karşıladı. Erotik içerikler yayınlayan video paylaşım sitesi, "Evde mastürbasyon yapmak yerine, 'ölüm kalım' protestolarına katılın" çağrısı yaptı.



[old_news_related_template title="Seks Adası tatilinin programı açıklandı" desc="Daha önce Venezuela açıklarında bir adada gerçekleştirilen ve 'sınırsız seks' imkânı sunan Seks Adası tatilinin bu yıl ABD'nin Nevada çölünde bulunan bir mekânda gerçekleştirileceği açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/11/iecrop/seksadasi_16_9_1560250285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/seks-adasi-tatilinin-programi-aciklandi-5108400/"]