Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim bitmek bilmiyor... 2014 yılından beri iç karışıklığın hüküm sürdüğü Ukrayna'da yapılan seçimlerde zaferini ilan eden Vladimir Zelenskiy'nin Türkiye seyahati sonrasında Rusya-Ukrayna hattında yeni bir kriz çıktı.

[old_news_related_template title="Komedyen devlet başkanı kebap yaptı ülkesine döndü" desc="Ailesiyle geldiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde üç günlük tatilini tamamlayan Ukrayna'nın yeni Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ilçeden ayrıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/29/iecrop/zelenskiy-aa1_16_9_1556518861.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/komedyen-devlet-baskani-kebap-yapti-ulkesine-dondu-4599678/"]

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hafta sonu isteyen Ukrayna vatandaşlarına, Rus pasaportu verebileceğini açıklamış ve bu açıklama Rusya destekli isyancılarla 2014 yılından beri mücadele eden Kiev yönetiminin tepkisini çekmişti. Putin'in açıklamasının ardından Ukrayna'nın çiçeği burnunda devlet başkanı Zelenskiy de, "Putin bu teklifi kabul edecek çok Ukraynalı bulamaz. Biz de isteyen Rus vatandaşlarına pasaport vereceğiz" dedi.

Zelenskiy'nin bu açıklamasının ardından Putin yeni bir açıklama yaptı. Interfax haber ajansına konuşan Putin, "Ortak vatandaşlık hem Ruslara hem de Ukraynalılara sadece fayda sağlayacaktır" dedi.