Rusya'da bir haber kanalına konuşan Peskov, Rusya'nın Maduro'yu koruması için Venezuela'ya 400 kadar ücretli asker gönderdiği iddialarına yanıt verdi.

Moskova'nın bu bilgileri doğrulayıp doğrulamayacağı sorulan Peskov "Kesinlikle hayır" dedi.

"Korku, insana olmayan şeyi varmış gibi gösterir" diye çıkışan Kremlin sözcüsü, "Venezuela'da olanlar tehlikeli, ancak daha tehlikelisi bunun doğrudan bir müdahaleyle olması, hem de ABD'nin müdahalesiyle. Bunu kimse saklamıyor bile" diye ekledi.

[old_news_related_template title="Maduro çok sert konuştu: Kimse bize ültimatom veremez, bu küstahlıktır" desc="Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro açıklamalarda bulundu. CNN Türk'e konuşan Maduro, 'Erdoğan değerlere saygı gösteren bir adam. Trump yönetimi ülkeme saldırdı. Avrupa'nın 8 gün içinde seçim çağrısı küstahlıktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/maduro-reuters-7_16_9_1548590299.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/maduro-cok-sert-konustu-kimse-bize-ultimatom-veremez-bu-kustahliktir-3283949/"]

'ABD YILDIRIM HIZIYLA GUAİDO'YU TANIDI'

Sputnik'te yer alan habere göre, Venezuela'da olanlarda Beyaz Saray'ın dahlinin bulunduğunun kanıtının, ABD'nin kendini yeni devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu doğrudan tanıması olduğunu belirten Peskov şöyle devam etti:

"Bu o kadar yıldırım hızıyla oldu ki, kimse daha kendine gelemedi. Tüm bu olanlar elbette eylemlerin Washington'la koordine edildiğini yüzde 100 gösteriyor. Venezuela'da olanların görülmemiş olduğunu söylemek malesef mümkün değil, zira bunun birçok örneği oldu."

[old_news_related_template title="Rus askerlerini eğiten Türk kızı dünya rekoru kırdı" desc="Rusya’nın başkenti Moskova’ya bağlı Odintsovo şehrinde yaşayan ve annesi Rus, babası Türk olan genç kız, buzlu suyun içerisinde 1 saat kalarak dünya rekoru kırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/rus-iha_16_9_1548580085.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/rus-askerlerini-egiten-turk-kizi-dunya-rekoru-kirdi-3283249/"]