Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik olarak başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın sonucunda önce ABD ile 120 saat ardından da Rusya ile 150 saat olmak üzere iki anlaşmaya vardı.

Anlaşmalara göre Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör örgütü YPG unsurları Türkiye'nin sınırlarını çizdiği 30 kilometrelik güvenli bölgeden çıkarak ülkenin güneyine doğru çekilecekti.

ABD ile varılan ilk mutabakata göre YPG'li teröristlere ait yüzden fazla araç güvenli bölgeyi terk etmişti ancak Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerin terk etmesi gereken bölgeden Türkiye'ye doğru 120 saat içinde 47 ihlal atışı gerçekleştirildiğini duyurmuştu.



150 SAAT SONA ERDİ

Rusya ile yapılan mutabakat sonrası verilen 150 saat içerisinde de PKK'lı teröristler Resulayn bölgesinde iki askerimizi şehit ederek varılan mutabakata uymadı.

Verilen 150 saatin 29 Ekim saat 18:00'de sona ermesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı'nın yapılan taciz atışlarına operasyonu devam ettirerek yanıt vermesi bekleniyor.

"ÇEKİLİP ÇEKİLMEDİKLERİNİ DEVRİYELER BELİRLEYECEK"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütü YPG'ye verilen 150 saat sürenin dolmasının ardında açıklama yaptı.

Altun, "Türkiye ve Rusya, YPG'li teröristlerin güvenli bölgeyi terk etmesi için 150 saatlik bir süre belirlemişti. Zaman doldu. Ortak devriyelerde teröristlerin gerçekten geri çekilip çekilmediğini belirleyeceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="Rusya: YPG'nin çekilmesi tamamlandı" desc="Rusya Savunma Bakanlığı 'Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçlerinin çekilmesi planlanandan daha erken tamamlandı' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/29/iecrop/rusya-suriyede-reuters_16_9_1572361537.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-rusya-ypgnin-cekilmesi-tamamlandi-5418544/"]