ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünü Ridgecrest kentinin yaklaşık 18 kilometre kuzeydoğusu olarak belirledi.

CNN'in haberine göre; Los Angeles'a 240 kilometre mesafedeki Ridgecrest şehrinde yangınların çıktığı ve yaralıların olduğu öğrenildi.

San Bernardino İtfaiye Departmanı'ndan yapılan açıklamada, "Evler kaydı, temeller çatladı, istinat duvarları çöktü" ifadesi yer aldı.

Sarsıntı Meksika’da da hissedildi. Büyük Okyanus kıyısındaki California eyaleti dünyanın en tehlikeli fay hatlarından San Andreas üzerinde bulunuyor.

[old_news_related_template title="Son 20 yılın en büyük depremi! Acil durum ilan edildi" desc="ABD'nin California eyaleti son 20 yılın en büyük depremiyle sarsıldı. İlk belirlemelere göre ağır yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/05/iecrop/resim1_8817129_16_9_1562301475.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-son-20-yilin-en-buyuk-depremi-acil-durum-ilan-edildi-5215053/"]

Perşembe günü yine merkez üssü Ridgecrest yakınları olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, kentte yollar, su ve doğalgaz borularında hasar oluşmuştu.

Son 20 yılın en şiddetli depreminin ardından acil durumun ilan edildiği bölgede 1400'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi.

KUZEY ANADOLU FAY HATTI'NIN AYNISI

2009 yılında Serkan Bozkurt ve Ross Stein tarafından hazırlanan ve Amerikan Deprem Araştırma Merkezi USGS tarafından yayınlanan bir harita, San Adndreas Fay Hattı ile Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın birbirine çok benzediğini ortaya koymuştu.

İki uzmanın araştırmasında bu fay hatlarının hem uzunlukları, hem hareket yönleri, hem de büyük popülasyon merkezlerine olan yakınlıkları (İstanbul, San Francisco) açısından birbirine oldukça yakın...