ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğundaki ikinci "Birliğin Durumu" konuşmasını Temsilciler Meclisi Genel Kurul salonunda yaptı.

[caption id="attachment_3410957" align="alignnone" width="880"] Fotoğraf: Reuters[/caption]

29 Ocak'ta yapılması planlanan, ancak federal hükümetin kapalı olması sebebiyle 5 Şubat gününe ertelenen konuşmanın yapıldığı oturuma, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi başkanlık etti.

[old_news_related_template title="ABD'den itiraf gibi rapor: YPG, PKK'nın Suriye'deki milisleri" desc="Terör örgütü PYD-YPG’nin, PKK'nın Suriye kolu olduğunu ısrarla kabul etmeyen ABD'de çarpıcı bir rapor hazırlandı. Kongre’ye sunulan ve adeta itiraf gibi ifadelerin yer aldığı raporda, 'YPG, PKK’nın Suriye’deki milis gücüdür' vurgusu dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/ypg-abd-konvoy-reuters_16_9_1548842585.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abdden-itiraf-gibi-rapor-ypg-pkknin-suriyedeki-milisleri-3328560/"]

"SURİYE'DEN EVLERİNE DÖNME ZAMANI GELDİ"

ABD Başkanı Trump konuşmasında, "IŞİD'in kalıntılarını yok etmek için müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz, artık savaşçılarımızın Suriye'den evlerine dönme vakti geldi" dedi.

Trump, "Afganistan'da siyasi bir çözüme ulaşmak için müzakerelerimizi hızlandırdık. Taliban dahil Afganistan'daki gruplarla görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_3410964" align="alignnone" width="880"] Fotoğraf: Reuters[/caption]

KİM İLE GÖRÜŞECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI

Trump, Kuzey Kore lideri Kim ile yapacağı 2. zirvenin Vietnam'da 27-28 Şubat'ta gerçekleşeceğini ilan etti.

[old_news_related_template title="Kim Jong-un'dan şaka gibi hediye" desc="Son dönemde her iki ülkenin de karşılıklı adım atmasıyla yumuşayan Güney Kore-Kuzey Kore ilişkilerinde yeni bir kriz kapıda... Güney Kore lideri Moon'un Kuzey Kore'ye gerçekleştirdiği 3 günlük temasların ardından, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, çok değerli bir hediye gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/mantar-epa_16_9_1537504574.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kim-jong-undan-saka-gibi-hediye-2638007/"]

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmişti. Zirvede iki lider kapsamlı bir anlaşmaya imza atmıştı.

Bu görüşmenin ardından Kim yönetimi nükleer silah programını askıya almış ve füze denemelerine son vermişti. AA