ABD'nin California eyaletindeki San Jose'nin güneyinde düzenlenen 3 günlük sarımsak festivalinde silahlı saldırı şoku yaşandı...1979'dan beri her yıl düzenli olarak gerçekleşen ve bölgeden birçok turistin de katıldığı Gilroy Garlic Festivali'nin son gününde silahlı saldırı meydana geldi.

Olayla ilgili açıklama yapan yerel yönetimden Dion Bracco, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 12 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bir kişinin gözaltına alındığını açıklayan Bracco, "Başka bir saldırgan olup olmadığı bilinmiyor. Dolayısıyla polisler halen teyakkuzda. Buradan San Jose'ye kadar polis bölgede arama çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ölü sayısının 4'e çıktığı ve saldırganın da ölenler arasında olduğu duyuruldu. Gilroy kasabasında meydana gelen olay hakkında açıklama yapan polis şefi Scot Smithee, "Topluma bu kadar değer katan bir etkinlikte böyle bir olay yaşanması çok üzücü. Saldırıyı gerçekleştirdiğini tahmin ettiğimiz bir kişi de ölenler arasında. Yaralı sayısı da 15'e çıktı" ifadesini kullandı.

Yaşananların ardından ABD Başkanı Donald Trump da Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı. Trump, "Dikkatli olun ve güvende olun" ifadesini kullandı. Saldırıyı yaşayanlardan 13 yaşındakİ Evenny Reyes, "Gürültüyü duyunca havai fişek atıyorlar sandım ama birinin bacağının kanadığını görünce durumu anladım" dedi.

1979'dan beri düzenlenen festivalde yemek yarışmaları, konserler ve yeme-içme stantları yer alıyor. İnsanların genelde aileleriyle katıldığı etkinlikte motosiklet çeteleri ve askeri herhangi bir sembol, logo ya da ifade yer alan poster ve kıyafet yasaklanmış durumda.