Türkiye’den önce gittiği İsrail’de gazetecilere konuşan Bolton ayrıca, Suriye'de IŞİD örgütlenmesinden geriye kalanların da bölgeden temizlendiğinden emin olunduğunda askerlerin çekilebileceğini ifade etti.

Bolton şöyle konuştu;

"Askerlerimizi tehlikeye atmamak ve aynı zamanda Başkan Trump'ın, bizimle birlikte mücadele eden Suriyeli muhalif kuvvetlerin hayatlarının tehlikeye atılmayacağı talebini de karşılamak için, Türkiye'nin ABD ile koordine olmadan ve en azından ABD ile fikir birliğine varmadan herhangi bir askeri müdahalede bulunacağını düşünmüyoruz."

[old_news_related_template title="'Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır'" desc="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir.' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/kalin-foto-aa_16_9_1546782451.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/turkiyenin-kurtleri-hedef-aldigi-iddiasi-akil-disidir-3008577/"]

Bolton, ABD'nin Suriye'den çekilmesi için bir takvim olmadığını ve şartların yerine getirildiğini gördükten sonra 'bir takvimden bahsedilebileceğini' söyledi.

ABD'nin Suriye'den çekileceğine ilişkin açıklama Aralık ortasında bizzat Başkan Trump tarafından yapılmıştı. Trump, “hepsi evlerine dönüyor, hepsi artık geri dönüyor" demişti. Trump, Aralık'taki açıklamasında ayrıca 'IŞİD'in yenilgiye uğratıldığını' söylemişti.

ABDli yetkililer de Amerikan birliklerinin Suriye'den çekilmesi için 30 gün tanındığını ifade ediyordu.