ABD'nin Alabama eyaletinin güneyinde etkili olan hortum, can ve mal kaybına neden oldu.

[caption id="attachment_3767315" align="alignnone" width="860"] Sosyal medya kullanıcıları bölgede felaketi yaşatan fırtına ve hortumun görüntüsünü paylaştı.[/caption]

Hortumda en az 22 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Yetkililer, hortum nedeniyle Alabama'nın Lee County bölgesinde en az 22 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin ise yaralandığını söyledi. Şiddetli fırtınayla birlikte oluşan hortum, ağaçları yerinden söktü ve evlere zarar verdi.

Hortum, Georgia eyaletini de vurdu. Yetkililer, Florida ve Güney Carolina eyaletleri için de hortum uyarısında bulundu. Olay yerine gelen ekipler evlerden ve iş yerlerinden cansız bedenleri çıkarırken Lee County Şerifi Jay Jones, "Bu kadar evin yıkıldığına tanık olmamıştım, daha önce bu kadar büyük bir olay yaşanmamıştı" açıklamasını yaptı.

[caption id="attachment_3767343" align="alignnone" width="1200"] Bölgedeki çok sayıda ev büyük hasar gördü.[/caption]

Georgia'da yaklaşık 21.000 kişinin elektriksiz kaldığı açıklanırken ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı. Trump, "Hortum ve fırtınalar gerçekten çok şiddetli ve devamı da gelebilir. Yaşamını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum, yaralananlara geçmiş olsun. Tanrı hepinizi korusun" ifadesini kullandı.

Yerel basına konuşan yetkililerden Bill Harris ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi. Harris, "Hala enkaz ve yıkıntılar altından çıkaracağımız insanlar var. Bütün gece buradayız, arama kurtarma çalışmalarına katılıyoruz" dedi.

Yetkililer en az 40 kişinin de bölgedeki hastanelere nakledildiğini açıkladı.