Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye aleyhine NATO çerçevesinde yaptığı açıklamaya karşı, “Avrupa’da bir boşluk var lider ben olayım diye çabalıyor liderlik doğaldır. Bu liderlik vasfı ile olur ve doğal hareketlerle ve politikalarla olur. Yapay, suni, boyunu aşan söylemlerle eylemlerle olmaz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, “Ne dediğini bilmeyen bir görüntü var Paris’te maalesef, kendi Dışişleri Bakanına özellikle IŞİD'e karşı koalisyon toplantısında, NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili gerekli şeyleri söyledik. Neticede biz burada terör örgüne karşı mücadele ediyoruz. Terör örgütünün hamisi zaten, benim müttefikim terör örgütü diyorsa ona da verecek cevabımız var. Macron unutmasın Türkiye bir NATO müttefikidir. Müttefiklerin yanında da böyle açıklamalarla herkesi rahatsız etti. NATO üyeleri dahil Dışişleri Bakanları toplantısında Macron’un yaptığı bu açıklama eleştirildi. Merkel’in de açıklamasını gördünüz. Macron, bu tür yalpalamalarla Avrupa’nın lideri olamaz, Avrupa’da bir boşluk var lideri ben olayım diye çabalıyor, liderlik doğaldır. Liderlik vasfı ile olur ve doğal hareketlerle ve politikalarla olur. Yapay, suni, boyunu aşan söylemlerle eylemlerle olmaz” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Macron'dan skandal Türkiye açıklaması: Suriye'ye operasyon yapıp dayanışma beklemesinler" desc="Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör koridorunu temizlemek için yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili skandal ifadelerine yenisini ekledi. Macron, 'Türkiye hem Suriye'de oldu bittiyle operasyon düzenleyip, hem de NATO müttefiklerinden dayanışma beklememeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/28/iecrop/macron-reuters-9_16_9_1574943077.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-macrondan-skandal-turkiye-aciklamasi-suriyeye-operasyon-yapip-dayanisma-beklemesinler-5478632/"]