Türkiye karşıtlığını başta sosyal medya ve basın toplantıları olmak üzere her alanda gösteren Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Bahreyn'de düzenlenen Manama Diyaloğu 2019'da da skandal açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu'nun en önemli siyasi ve güvenlik odaklı etkinliklerinden biri olarak lanse edilen Manama Diyaloğu'nda sahneye çıkan isimlerden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Gargaş son dönemde bölgede yaşananları değerlendirdi.

YEMEN'DE HEM ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR HEM KONUŞUYOR
Gargaş, "Türkiye ve İran gibi ülkelerin başka ülkelerin iç işlerine karışması ve bu tür kritik uluslararası sorunların büyümesi, akıllara Orta Doğu bu sorunların üstesinden nasıl gelecek ve nasıl bir bölgede yaşamak istiyoruz sorularını getiriyor" dedi.

[old_news_related_template title="Türk Başkonsolos ABD'li diplomatı kürsüden indirdi" desc="Romanya'da gündem hafta başında gerçekleşen Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik... Türkiye'nin Köstence Başkonsolosluğu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Romanya Müslümanları Müftülüğü'nün düzenlediği etkinlikte konuşma yapmak isteyen ABD'li diplomatı, Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan kürsüden indirdi. Bu görüntüler yerel basında gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/21/iecrop/kursu-ekrangorunsu_16_9_1574330549.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-turk-baskonsolos-abdli-diplomati-kursuden-indirdi-5464407/"]

Bölgedeki krizi tetikleyen ülkelerin başında gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dışişleri Bakanı insanlık dramının yaşandığı Yemen hakkında da, "Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesi Yemen'de birlikte çalışarak istikrarı sağlamak için ortak payda bulma konusunda bölgedeki diğer ülkelerin gözlerini açtı" dedi. Birleşik Arap Emirlikleri, çatışmanın, açlığın ve kıtlığın bitmek bilmediği Yemen'de ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'ni desteklediğini duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Türk dizilerini kaldıran ülkeden skandal bir karar daha" desc="2018'de Türk dizilerini kaldıran Birleşik Arap Emirlikleri'nden skandal bir hamle geldi... Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın sahibi olduğu MBC TV, Osmanlı Devleti karşıtı bir dizi yayınladı. Yeni dizinin yapımcısı dizinin 'Osmanlı yönetiminin arkasındaki vahşet dolu tarihi ifşa edeceğini' öne sürdü. Bir dönem sıcak ilişkilerin oluştuğu Ankara-Riyad hattından böyle bir hamle gelmesi kafaları karıştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/22/iecrop/dizi-mbc_16_9_1574396424.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-turk-dizilerini-kaldiran-ulkeden-skandal-bir-karar-daha-5465855/"]