Boris Jonhson'ın Başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz devlet bakanlığına getirdiği kardeşi Jo Johnson, "Aile sadakati ile milli menfaat arasında hırpalandım" diyerek hem milletvekilliğini hem de bakanlık görevini bıraktı.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin yanı sıra kendi partisi Muhafazakâr Parti'den birçok milletvekili, İngiltere'nin 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden anlaşma olmadan ayrılmasına karşı güçlerini birleştirdi.

Başbakan Johnson, salı günü Avam Kamarası'nda yapılan oylamayla Brexit sürecinin kontrolünü kaybetmişti. Bu oylama sonucu ayrılık süreciyle ilgili yetki hükümetten milletvekillerinin eline geçti.

Buna karşılık erken seçim kartını masaya süren Johnson, yine Parlamento engeline takıldı ve dün Avam Kamarası'ndaki oylamada gerekli çoğunluğu elde edemedi.

Bu süreçte Boris Johnson'a karşı lideri olduğu Muhafazakâr Parti'den, aralarında eski bakanların da yer aldığı 21 milletvekili isyan bayrağını çekmişti.

İngiltere siyasetine damga vuran Boris ve Jo kardeşler, Milli Mücadele karşıtı yayınlarıyla hatırlanan Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı Ali Kemal'in torunları.