Illinois eyaletinde yaşayan 18 yaşındaki Adam Hergenreder şu anda 70 yaşında bir kişinin akciğerlerine sahip.

Geçen ay hastaneye kaldırılan ve durumunu öğrenen genç öğrenci, "Bu küçük aletin ciğerlerime yaptığı şeyi düşünmek korkutucu" dedi.

[old_news_related_template title="Dikkat! Bas bas bağırıyorlar: Tek bir nefes bile..." desc="ABD'de yapılan bir araştırma, elektronik sigaranın tek bir kullanımda bile kan damarlarında değişime yol açtığını ortaya koydu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/21/iecrop/sigara-1_16_9_1566371544.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/dikkat-bas-bas-bagiriyorlar-tek-bir-nefes-bile-5291982/"]

CNN'in haberine göre; Adam, ABD'de elektronik sigara kaynaklı gizemli akciğer hastalığına yakalanan ve çoğu genç yaştaki yüzlerce kişiden sadece biri. Fakat doktorlar, bu hastalığa neyin yol açtığını henüz tespit edebilmiş değil.

ABD'de elektronik sigaralarla ilgili bir düzenleme yapılması yolunca çağrılar artarken, Başkan Donald Trump Yönetimi, tütün dışında diğer tüm aromalı e-sigara likitlerini yasaklamaya hazırlanıyor.

[old_news_related_template title="İlk araştırma: E-sigarada bu likitler öldürüyor" desc="Türkiye'de satışı yasak olsa da el altından kolaylıkla ulaşılabilen elektronik sigaraların zararlarıyla ilgili önemli bir araştırma yayınlandı. ABD'nin en önemli eğitim kurumlarından Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Profesör Joseph Wu'nun öncülük ettiği çalışma, en çok tercih edilen iki e-sigara likidinin ölümcül kalp krizi ve felç riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/28/iecrop/shutterstock_689826262_16_9_1559025723.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-ilk-arastirma-e-sigarada-bu-likitler-olduruyor-4954813/"]

Bu hastalık başına gelmeden önce eğitim gördüğü üniversitede güreşçi olduğunu söyleyen Adam Hergenreder, "Bir daha güreşemeyebilirim, çünkü güreş çok fiziksel bir spor ve ciğerlerim o eforu kaldıramayabilir" dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkede elektronik sigara bağlantılı olması muhtemel 450'yi aşkın akciğer hastalığı vakası bulunduğunu açıklarken, kurum bu durumu "salgın" olarak nitelendiriyor.

Öte yandan yetkililer geçen günlerde California, Illinois, Indiana, Minnesota, Oregon ve Kansas'ta elektronik sigara bağlantılı altı ölüm yaşandığını teyit etti.