Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) bu hafta İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen zirvesi uluslararası kamuoyunun 1 numaralı gündem maddesi oldu. Zirve öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı örnek göstererek, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" sözleri sonrasında büyük bir gerilime sebep olmasının ardından liderler peş peşe açıklamalarda bulundu.

Gerilimin üst seviyede olduğu zirvenin en dikkat çeken detaylarından biri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın birebir görüşmesiydi. ABD'nin çok okunan gazetelerinden Washington Post, NATO Zirvesi'nde yaşananları ve Trump'ın yaklaşımını mercek altına aldığı bir analiz hazırladı.

[old_news_related_template title="NATO Liderler Zirvesi'nde ilginç görüntü: Erdoğan'ı son anda durdurdular" desc="Uluslararası kamuoyu İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşananları anbean takip ediyor... Londra'da bugün liderler bir araya geldi. Watford'daki toplantı öncesinde NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile İngiltere Başbakanı Johnson konukları karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tokalaşma merasimi sırasında çekilen görüntüler dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/kare-_16_9_1575452975.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-dunyanin-gozu-bu-fotografta-aile-fotografi-sonrasinda-nato-zirvesi-basladi-5489037/"]

Gazetenin muhabirleri Ashley Parker, Philip Rucker ve Michael Birnbaum imzalı haberde, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın görüntüleri hakkındaki açıklamalara da yer verildi. "Asi, gevşek ve böbürlenen: Trump'ın yurt dışı seyahatlerinde saha rehberi" başlıklı analiz-haberde, "NATO liderleri Watford'da 3 saatlik oturum için bir araya geldi fakat bir anda Trump ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortadan kayboldu ve özel olarak baş başa görüşmek için ayrıldı" ifadesi kullanıldı.

Haberde, "Bazı NATO diplomatları Trump'ın Erdoğan'la görüşmek için esas etkinliğe katılmamasına şaşırdı" derken Beyaz Saray sözcüsü bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İsmini açıklamak istemeyen NATO'da görevli üst düzey bir yetkili, "Elbette ikisinin bu kadar yakınlaşması herkesi şaşırtıyor. Fiziksel olarak bile Erdoğan elini Trump'ın omzuna atıyor" dedi.

[old_news_related_template title="NATO Zirvesi sonrasında olay yaratan paylaşım: Trump'a silah doğrulttu" desc="İngiltere'nin başkenti Londra'da önceki gün tamamlanan NATO Zirvesi'nin yankıları devam ediyor... Zirve sonrasında Eski AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter'da paylaştığı bir fotoğraf ile yeni bir tartışmanın fitilini alevledi. Fotoğrafta Tusk elini bir silah gibi jest yaparak ABD Başkanı Trump'ın sırtına dokunurken görülüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/06/iecrop/polonya-ekrangoruntusu-1_16_9_1575605886.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-nato-zirvesi-sonrasinda-olay-yaratan-paylasim-trumpa-silah-dogrulttu-5492908/"]