AB Liderler Zirvesi'nin ardından basın mensuplarına konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile birlikte, gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye karar verdiklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Son dakika... AB Konseyi'nden Erdoğan-Pence görüşmesi yorumu: Beklediğimiz bu değildi" desc="AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Pence arasındaki görüşmenin ardından varılan anlaşmayla ilgili konuştu. Tusk, 'Bizim beklediğimiz şey bu değildi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/18/iecrop/tusk-reuters_16_9_1571406547.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-ab-konseyinden-erdogan-pence-gorusmesi-yorumu-bekledigimiz-bu-degildi-5397923/"]

Türkiye konusunda ortak bir karar aldıklarını belirten Macron, "Türkiye'ye silah ihracatlarını durdurduk. Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik. Muhtemelen Londra'da görüşeceğiz" diye konuştu.