On beş yıldan beri İspanya'da ders veren 43 yaşındaki Veronica Duque sosyal medyayı birbirine kattı...

Üçüncü sınıftaki öğrencilerine fen bilgisi, sanat, İngilizce, İspanyolca ve sosyal bilimler dersi veren Veronica Duque geçen hafta sınıfa girince herkesi şaşkına çevirdi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar hakkında genç öğretmen, "Öğretmenler hakkındaki yanlış algıyı yıkmak istiyorum" dedi.


Genç öğretmen eğitim aşkıyla sınıfa özel bir kostümle girdi. Kostümde "çırılçıplak" görülen ve vücudunun en ince detayının bile seçilebildiği Duque'un görüntüleri önce sosyal medyada daha sonra da uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Duque'ün kostümünde iç organların yerleri ve detaylarının rahatlıkla görülebilmesi sosyal medya kullanıcılarının beğenisini topladı. Fakat öğretmenlerini bu şekilde gören bazı öğrencilerin korktuğu da açıklandı.

Genç öğretmenin eşi, "Böyle bir kadınla evli olduğum için çok şanslıyım" dedi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Duque, "İnternette gezerken bütün vücudu kaplayan bir mayo reklamı gördüm. Bu mayoyu eğitim amaçlı kullanabileceğimi düşündüm zira çocukların iç organları kafalarında şekillendirmesinin ne kadar zor olduğunu biliyordum. Denemekten zarar gelmez diye düşündüm" dedi.

Genç kadının uygulaması sosyal medyada çok sayıda beğeni aldı.


Genç kadının kocası fotoğrafları sosyal medyada paylaşırken, "Bu fikir yanardağına hayranım ve bu kadının eşim olmasından dolayı çok şanslıyım. Bugün öğrencilerine insan bedenini çok ilginç bir şekilde anlattı ve çocukları da oldukça korkutmuş" ifadesini kullandı. Bu paylaşım kısa sürede beğeni yağmuruna tutuldu. 60 bini aşkın sosyal medya kullanıcısı bu fotoğrafları beğenirken on binlerce insan da bu fotoğrafları kendi arkadaşlarıyla paylaştı.