Yunan Hükümeti Sözcüsü Stelios Petsas, anlaşmanın 'kötü niyetle' yapıldığını ileri sürerek, bunun bölgede istikrarsızlığa sebep olacağını savundu.

Yunanistan ayrıca, anlaşma nedeniyle AB'den Türkiye ve Libya'ya yönelik yaptırımlar konusunda bir çerçeve oluşturulması talebinde bulundu.

Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaya öfkelenen Yunan hükümeti, Libya'nın Atina Büyükelçisi'ni sınır dışı etmişti.

Türkiye, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın tek taraflı hidrokarbon arama faaliyetlerini sekteye uğratacak bir anlaşma imzalamıştı.



UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile geçen ayın sonunda İstanbul’da bir araya geldi ve “deniz yetki alanlarının sınırlandırılması” yolunda bir mutabakat imzaladı.

UHM ile yapılan anlaşma ile Türkiye’den Marmaris-Kaş arasındaki bölge ile Libya’dan Derne-Tobruk arasındaki hatta karşılıklı olarak deniz sınırları çizilmiş oldu.

[old_news_related_template title="Putin Türkiye'nin dostu mu, düşmanı mı?" desc="Türkiye ile Rusya arasında dostluk rüzgârı hız kesmeden eserken, son dönemde hem Suriye'de hem de Libya'da yaşanan gelişmeler, iki ülke arasındaki ilişkilerin 'samimiyetine' dair soru işaretlerinin gündeme gelmesine yol açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/09/iecrop/erdogan-putin_16_9_1575882248.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-putin-turkiyenin-dostu-mu-dusmani-mi-5498250/"]