Tutuklandığı dönemde Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'nı yapan Hakan Atilla, cezasının kesinleşmesinin ardından Pennsylvania eyaletindeki FCI Schuylkill Cezaevi'ne koyulmuştu.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delme davasında jüri tarafından altı suçlamadan beşinden mahkûm edilen Hakan Atilla, 16 Mayıs 2018’de 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

New York'ta görülen davada Yargıç Richard Berman, Atilla'nın cezaevinde kaldığı 14 aylık sürenin aldığı cezadan düşürülmesi ve 500 dolar para cezası almasına hükmetmişti.

Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de cezaevindeyken yaptığı resimler Instagram hesabından paylaşılıyordu.


Dünyanın dikkatli izlediği yaptırım delme davasında İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab sanık sandalyesinde otururken itirafçı olarak tanık pozisyonuna gelmişti.

Atilla'ya "ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma", "Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma", "bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma", "bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için kumpas kurma", "kara para aklama" ve "kara para aklamak için kumpas kurma" suçlamaları yöneltilmişti.



Jüri üyeleri, "kara para aklama" dışında Atilla'yı beş ithamdan suçlu bulmuştu.