Tüm Hollanda ve Avrupa’yı, „terör saldırısı“ diye ayağa kaldıran olay, bu sabah saat 10.45 sıralarında meydana geldi ve büyük yankı uyandırdı.

Gökmen Tanış’ın insanların gözünün önünde katlettiği halasının cesedi, tramvay durağından böyle götürüldü.


HALASINI VURDU, SÜRÜKLEDİ

Tramvay durağında önce, para isteyip alamadığı halasını öldüren Gökmen Tanış, sonra tramvayda, kendisine engel olmak isteyenlere ateş açtı. İddialara göre, bir aile babası ile 19 yaşındaki bir kadını daha öldürdü ve 3'ü ağır 5 kişiyi yaraladı. Diğer ölenlerin arasında Türk olup olmadığı ya da Tanış’ın aile çevresinden başkaları olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Daha önce birçok farklı suça karışan Tanış yakalandı. Reuters


Tanış’ın, halasını infaz ettiği ve yaralıyken bir süre sürükleyerek götürdüğü belirtildi. Bir kadının, "Ben bir şey yapmadım" diye bağırdığını da belirten görgü tanıkları, ''Birini sürüklüyordu. Önce trafik kazası sandık. Sonra birden bire tabancasını çekip gruba doğru hızla koştu. Kadına yardım etmek isteyenlere ya da kadına yeniden ateş edeceğini düşündük. Ceketini giydi ve gitti'' diye konuştu.

Tanış Audi marka sivil polis aracına bindirildi. Kaynak: Twitter @maxuitutrecht


TAM BİR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI


Saldırının ardından ülkede terör alarmı verilirken, Alman plakalı kırmızı bir Renault-Clio çalan Gökmen Tanış, kaçtı. Polis, daha önce polise tükürme, hakaret, alkollü araç sürme, mala zarar verme, iki yıl önce bir tecavüz olayı ile, ruhsatsız silah bulundurma suçundan dosyası olan ve 2013'te de cinayete teşebbüsten hakkında soruşturmalar bulunan Gökmen Tanış’ın kardeşini Kanaleneiland Semti’ndeki evde gözaltına aldı. Ardından Tanış'ın bulunduğu eve operasyon yapılırken, çevre güvenliği için bir de robot kullanıldı.


Türk saldırgan bir evde yakalandı. Operasyon öncesi, bir robot çevre güvenliğinde polise yardım etti.


CİNAYET YERİNİN YAKININDA ELE GEÇTİ


Ardından kısa süre sonra Gökmen Tanış, olay yerinin çok yakınındaki bir evde ele geçirildi ve siyah bir sivil polis aracına bindirilerek götürüldü.


Psikolojik sorunları olan, kriminal bir kişiliğe sahip saldırganın, cinayetleri neden işlediği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Saldırıdan sonra verilen terör alarmı da kaldırıldı. Bu arada saldırganı tanıyanlar, onun radikalleşmediğini ancak çok sorunlu bir kişiliği olduğunu açıkladılar.