İngiliz hükümetinin Brexit anlaşmasını 3 gün içinde Avam Kamarası'ndan geçirmeyi amaçlayan önergesi reddedildi. Önerge 308'e karşı 322 oyla reddedildi.

Bu sonucun ardından Başbakan Boris Johnson, Brexit anlaşmasını ülkenin iç hukukuna aktaracak yasa tasarısının Avam Kamarası'ndaki ilerleyişini durduracağını açıkladı. Tasarı bu akşam yapılan ilk oylamada milletvekillerinin onayını almıştı.

"REDDEDİLİRSE SEÇİME GİDERİM"

Johnson oylama öncesinde yaptığı açıklamasında "Parlamento Brexit'in olmasını engellerse ve her şeyin ocak ayına hatta daha geç bir tarihe ertelenmesine neden olursa, hükümet bu şartlar altında çalışmaya devam edemez. Büyük üzüntüyle söylüyorum ki bu durumda yasa tasarısını geri çekerek genel seçimlere gitmek zorunda kalırız" ifadelerini kullanmıştı.

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Brexit oylamasına Bercow'dan ret!" desc="İngiltere'de Avam Kamarası Başkanı John Bercow, bugün Parlamento'da Brexit oylamasına izin vermedi. AB'den çıkış paketinde değişiklik olmaması halinde İngiltere, 31 Ekim'de AB'den anlaşmasız olarak ayrılabilir. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/21/iecrop/uk-parliament_16_9_1571672779.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-brexit-oylamasina-bercowdan-ret-5403106/"]