Arap saçına dönen Brexit süreciyle çalkalanan İngiltere, muhalif lider Jeremy Corbyn'in sosyal medyadaki paylaşımını konuşuyor... Ülkede Aralık ayının ortasında gerçekleşecek genel seçimler öncesinde İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn'in sosyal medyada paylaştığı bir görsel büyük tepki çekti.

Oy verme işlemi öncesinde seçmenin kayıt olması için sayılı gün kaldığını bir fotoğraf serisiyle anlatmak isteyen belgeselci Louis Theroux'nun paylaşımını takipçileriyle paylaşan Corbyn'in bu hamlesi büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

[caption id="attachment_5471208" align="alignnone" width="406"] Corbyn, paylaşımı kısa bir süre sonra sildi.[/caption]

3 kareden oluşan kolajın ilk fotoğrafında iç çamaşırlı bir kadın ile bir adam yatakta uzanırken görülüyor. Bu karede kadın partnerine, "Beni bağlayıp gözlerimi kapatır mısın? İstediğini yapabilirsin" derken ikinci karede de yarı çıplak kadın elleri kelepçeli ve gözleri bağlı şekilde tek başına yatarken görülüyor. Bu karede genç kadın, "Tatlım?" diyerek partnerini ararken üçüncü karede partnerinin internet üzerinden seçmen kaydı oluşturduğu görülüyor.

Dün gece 11.54 sularında bu paylaşımı retweet, yani tekrardan takipçileriyle paylaşan Corbyn kısa bir süre sonra bu mesajı sildi. Fakat Corbyn'in paylaşımı gündem oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı paylaşımla ilgili Corbyn'i alaya aldı.

[old_news_related_template title="Akıllara durgunluk veren olay: Mumyalanmış halde bulundular" desc="Mısır'da yapılan arkeolojik kazılarda Firavunlar dönemine ait kedi ve aslan mumyaları bulundu. İncelemelerin tamamlanmasının ardından mumyalanmış hayvanların aslan yavrusu olma ihtimali üzerinde durduklarını açıklayan yetkililer, 'Eğer durum böyleyse bir ilk yaşanacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/24/iecrop/aslan-reuters_16_9_1574573357.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-akillara-durgunluk-veren-olay-mumyalanmis-halde-bulundular-5469312/"]

Bazı Twitter kullanıcıları, "Corbyn'in bunu neden paylaştığını anlamadım, nasıl hissetmeliyim" yorumunu yaparken bir diğer kullanıcı ise, "Corbyn'in bunu paylaştığına inanamıyorum. Adam adeta bir kral" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Diplomatik rezalet: Katarlı diplomattan ahlaksız istek" desc="Bir dönem Katar'ın İngiltere Büyükelçiliği'nde sekreter olarak çalışan Deanne Kingson, İngiliz basınında gündem oldu. Kingson, büyükelçilikte çalıştığı dönemde Katarlı diplomatların kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediğini ve seks partileri düzenlemesi istediğini söyleyerek şikayetçi oldu. Büyükelçilikten kovulan Kingson 390 bin İngiliz poundu tazminat kazandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/22/iecrop/diplomat-linkedin_16_9_1574413051.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-diplomatik-rezalet-katarli-diplomattan-ahlaksiz-istek-5465032/"]